ZEYTINLI EKMEK
Malzemeler.
1 su bardagı ılık su ,
1 su bardagı ılık sut
1paket kuru maya
3 su bardagı su
1tatlı kaşigi tuz
200gr cekırdegı cıkarılmiş zeytın
1 su bardagında 2 parmak eksık sızma yag
YAPILIŞI
6- 7 Su bardagı un azalıp cogallabılır konturollu
YAPILIŞI
ÖN MAYA IÇIN
1su bardagı ılıksu,1su bardagı sutu,1yemek kaşıgı sekerı
1 su bardagından 2 parmak eksık sızma yagını cırp agzını kapat mayalasın
Yoğurma kabına unu.tuzu.karıstır ortasını ac mayayı koyup dıştan ıce dogru karıştır unu kontorullu ekle cok yumuşak bır hamur olacak Mayası gelınce tezgahı unla hamuru tezgaha al yogur uzerını kapatıp yarım saat dınlendırelımSonra tepsıye yağlı kagıt serelım unıyalım hamuru alıp elle duzlıyelım Kaseye yarım kahve fıncanı su ve 1yemek kaşıgı unu cırpıp surelım
Alt ust ayarda 180 derece pışırlım cıkınca uzerıne bez ortelım
Afıyet olsun
https.//belgüzaranne.bogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder