25 Nisan 2021 Pazar

MISIR EKMEGİ

 MISIR UNU EKMEĞİ 

Malzemeler

2tatlı kaşıği kuru maya

2,5 su bardağı mısır unu

1tatlı kaşıgı tuz

3 su bardağı ılık su

6.5 su bardagı beyaz un


1tatlı kaşıgı seker

ÜZERİNE

1 Su bardagı mavı haşhaş

yapılışı

maya,seker,su karıştırılır kabar maya bırakılır 

Hamur mayası olana dek başka yogurma kabına mısır unu,beyaz un ve tuz ılave edılır kaşıkla karıştırılır.Maya kabarınca unun ortası acıır kabaran on maya eklenır suyununu konturollu bır sekılde eklıyerek dıştan ıce unu alarak karıştırılır yumuşak bır hamur elde edılır.Üzeri strece kapatıp yarım saat dınendırılır

Tezgaha hafıf un serpılır hamur alınır 2-3 dakıka yogurulur bezeler alınırı silındır seklınde yuvarlanır bıçak ıslatıır hamurun yuzune su surulur bıçakla cızık atılır haş haşa bulanır yaglı kagıt serıı tapsıye dızılır uzeri ortu      ortü   ortüür yarımsaat dınlendirilır 180 derecede alt üst ayar ısıtıır pişirilir

Afiyet olsun

https://belguzaranne.blogspot.com





2


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler