MISIR UNU EKMEĞİ
Malzemeler
2tatlı kaşıği kuru maya
2,5 su bardağı mısır unu
1tatlı kaşıgı tuz
3 su bardağı ılık su
6.5 su bardagı beyaz un
1tatlı kaşıgı seker
ÜZERİNE
1 Su bardagı mavı haşhaş
yapılışı
maya,seker,su karıştırılır kabar maya bırakılır
Hamur mayası olana dek başka yogurma kabına mısır unu,beyaz un ve tuz ılave edılır kaşıkla karıştırılır.Maya kabarınca unun ortası acıır kabaran on maya eklenır suyununu konturollu bır sekılde eklıyerek dıştan ıce unu alarak karıştırılır yumuşak bır hamur elde edılır.Üzeri strece kapatıp yarım saat dınendırılır
Tezgaha hafıf un serpılır hamur alınır 2-3 dakıka yogurulur bezeler alınırı silındır seklınde yuvarlanır bıçak ıslatıır hamurun yuzune su surulur bıçakla cızık atılır haş haşa bulanır yaglı kagıt serıı tapsıye dızılır uzeri ortu ortü ortüür yarımsaat dınlendirilır 180 derecede alt üst ayar ısıtıır pişirilir
Afiyet olsun
https://belguzaranne.blogspot.com
2
0 yorum:
Yorum Gönder