Kremalı Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg elma1 limonun suyu
- 300 gr toz şeker
- 1 su bardağı su
- Elma sayısına göre petı bör buskıvı
iç malzeme
- 2 su bardağı süt
- Elma sayısaına petıbör buskıvı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 2 çorba kaşığı çekilmiş yeşElmaların ortadaki çekirdekli kısmını çıkarın. Kabuklarını soyup sap kısımlarını temizleyin.
- Elmaları geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine tozşekeri serpiştirin. Limon suyu ve 1 su bardağı su ilave edin. 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Başka bir tencerede süt, şeker 1 çay bardagı nışasta kaynatın elmaların ıçıne 1 yemek kaşıgı cevız kırıntısı koy uzerıne betı bör buskıvısı kapatıp tepsıye ters cevır ışlem bıtınce pışen kremayı uzerıne gezdırın
- AFIYET OLSUN
- https.//belgüzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder