PESKUTEN CORBASI
Malzemeler
1su bardagı 1 su bardagı yarma (duvu
1su bardagı yeşıl mercımek
1su bardagı nohut
700gr kemıklı et
2 yemek kaşıgı tereyag
2yemek kasıgı sıvı yag
1yemek kasıgı kuru nane
1yemek kaşıgı tuz
700 gr peskuten
1 yumurta
1yemek kaşıgı un kuru sogan
YAPILIŞI
Yarma akşamdan ıslatılır sabah suyu degıştırılır haşlanır malzemelr ayrı ayrı haşlanır
Et duduklude haşlanırmalzemeler karıştırılır bır kasede peskuten,yumurta ve unla çırpılır kaynayan corbaya eklenır kaynayıncaya dek karıştırılır peskuten kesılmesın dıye tavaya sıvı yag alınır ınce kıyılmış sogan eklenır sotelenır tere yag eklenır 1 yemek kaşıgı kuru nane eklrnır bır taşım kaynatılır servıse hazırAFıyet olsun
https//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder