19 Mart 2019 Salı

TAVUKLU BÜRYAN PILAVI

TAVUKLU BÜRYAN PİLAVI NASIL YAPILIR

  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 adet tavuk sırtı kemıksız kullandım
  • 4 su bardağı tavuk suyu (yerine sıcak su da kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı  tereyag
  • 1 kase domates sos yazdan yapılmış
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Tavuklu Büryan Pilavı

Pirincimizi bol su ile yıkayarak 20 dakika ılık suda bekletelim.
Uygun bir tencereye sıvı yağ alarak yemeklik doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
Pirinçleri ilave ederek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
Son olarak domates rendesi, tuz ve naneyi ilave ederek karıştıralım ve ocaktan alalım.
Kavurduğumuz pirinçleri fırın kabına alalım. Üzerine haşlanmış tavuk parcalarını
Tavuk suyunu fırın kabına dökelim. Tavukların üzerine tereyağı sürerek, 190 ͒C’ye ısıtılmış fırında pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavımızı fırından aldıktan sonra 15 dakika  dınlendır servıse hazır
Afiyet olsun
https://belgüzaranne.blogspot.com
  



0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler