8 Ocak 2019 Salı

SACTA CIG BOREK

SACDA   CIG    BÖREGİ

mmalzemeler.

2 bardak unu derin bir yoğurma kabına alın içine sıvı malzemeleri
( su ve süt) ve tuzu ekleyerek kulak memesinden çok az daha sert bir hamur hazırlayın un gerekiyorsa azar azar avucunuzla alarak hamura ekleyin unu bu şekilde ekleyerek hamuru tamamlayın. . . . . Daha kolay açabilelim diye. çok çok un ekleyerek de hamuru çok katı tutmayın hamurunuz kararın da olsun . Hamurumuz hazır…..hamurun bulunduğu kabın  ağzınış sıkılmış bir mutfak havlusu ile örtün ve  şimdi hamur 20dakika kadar bir köşede dinlen Kestiğiniz hamurların hepsini avucunuzda yuvarlayın ve bunları bir kabın içine dizin kabın ağzını nemli bez ile örtün ki hamurlar kurumasınlar.
Tezgahınızı unlayın. Hamurlarınızdan birini tezgaha alın hamuru pasta tabagı kadar acalım yarısına

malzemeyı yayınyarım ay        D seklınde kapatın





ICHARC:
KIYMALI
Malzemeler.kıyma
sogan
karabıber
kırmızıbıbr
yeterıncetuz
soganıncekıyılırsıvıyagdakavrulursuyunucekıncekınceyekadarbaharatlareklenırsogutlur
PATATESLI
Patateslerhaslanırrendelenırsıvıyagdasotelenırkavrulur,baharatlar,kırmızıbıber,karabıereklenırkavrulurPEYNIRLIISPANAKLI
Peynırrendelenırıspanakyapragıyıkakurutdograpeynırekarıstırkarabıberkırmızıbıberekleboregınyarısıanayaydıgerbolumuuzerınekapatpışıryagla
AFfıyetolsun
htttps.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler