- 1,5 kilo dana kuşbaşı.
- Biraz ilikli kemik.
- Yarım demet maydanoz.
- 1 adet kuru soğan.
- 2 yemek kaşığı tereyağı.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
- Yarım çay kaşığı karabiber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
Tırnak pide
- 4 su bardağı un.
- 1 tutam tuz.
- 1 çay kaşığı kuru maya
- Su
Üzerine
- Yarım kilo süzme yoğurt.
- Sarımsak.
Yapılışı
Un, su, tuz ve biraz yaş maya ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Biraz dinlendirin. Cevizden biraz büyük bezeler alın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine tırnakla bastırılıp un serpilen tepsiye alın. 200 derece fırına verin. Tırnak pideyi hazır. İlikli kemiklerin üzerine bol su koyun. Tuz ve karabiber atın. Soğan ve maydanoz ekleyip, haşlayın. Kuşbaşı etleri tavada kavurun. Başka bir tavada tereyağı eritin salça ekleyin ve pişirin. Tırnak pideleri küp küp doğrayıp tabağa alın ve kemiklerin haşlama suyu ile ıslatın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve sosu gezdirin. Kavrulan etleri koyun ve üzerine sade eritilmiş tereyağı gezdirilerek servis yapın.
not:arzu bayat ekmeklede yapılırhttps://belgüzaranne..blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder