Malzemeler.
yeterınce mantar
tereyag
tuz
kasar
YAPILIŞI:
Mantarların ıcı acılır lımonu suda bekletılır suzdurulur tuz serpıır kasar parcaları ve tere yag eklenır arzuya göre fırında arzuya göre mangalda pışer benım tecıhım mangal oldu
Afıyet olsun oğlum gokhan 'ın elıne saglık
hardarı malzemeler:
suzme yoğurt
2dış sarmısak ezmesı
ALI NAZIKMALZEMELER:
Malzemeler
5 adet iri patlıcan
2 su bardağı az sulu yoğurt
200 gr. Kıyma
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy soğan
1 adet iri domates
2 adet sarımsak
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Süslemek için maydanoz
Ali Nazii nasıl yapılır?
Patlıcanları Fırında közlenir
Kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Çok az tuz ilave edin.
Diğer tarafta soğan ve biberi yemeklik doğrayıp 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağıyla sarartın. Kıymayı ekleyip onunda rengi dönene kadar pişirin.
Domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyin. Domatesler pişince, tuz ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatın.
Yoğurtla karıştırdınız patlıcanları genişçe bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve kıymalı harcı dökün. İnce doğranmış maydanozlarla süsleyip servis yapın.
Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com
EZMEACILI
Malzemeler.
Malzemeler- 2 büyük domates
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 4 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım limon suyu veya nar ekşisi
- Yeteri kadar zeytinyağı (acı ve ekşi miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı
- Domates,sivri biber,taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın
- Salça,tuz,nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin.
- Doğranmış malzemeleri ve ezilmiş sarımsakları ilave edin ve karıştırın.
- limon suyu
0 yorum:
Yorum Gönder