- KAYISI RECELİ
MALZEMELER
2.5 kg şeker
2 kg kayısı
Yarım limon (Bol sulu)
YAPILIŞI
MALZEMELER
2 kg kayısı
1 kg şeker
Yarım limon (Bol sulu)
YAPILIŞI
İlk olarak kayısıları iyice yıkayın tamamen ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Derin bir kaba kayısıları dökün üzerine şekerin tamamını ilave edin. ( Burada kaynatmadan önce çekirdekleri çıkarılan kayısıları 1 gece buzdolabında da dinlendirebilirsiniz)
Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. Kaynama süresinde ortaya çıkan köpükleri temizlemeyi de ihmal etmeyin. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin. Birkaç dakika da böyle piştikten sonra 1tatlı k tere yag ekleyın ocağı kapatın. Ocaktan aldığınız reçelin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Afiyet olsun
YAPILIŞI
MALZEMELER
2 kg kayısı
1 kg şeker
Yarım limon (Bol sulu)
YAPILIŞI
İlk olarak kayısıları iyice yıkayın tamamen ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Derin bir kaba kayısıları dökün üzerine şekerin tamamını ilave edin. ( Burada kaynatmadan önce çekirdekleri çıkarılan kayısıları 1 gece buzdolabında da dinlendirebilirsiniz)
Su kaynadıktan sonra üzerine kayısıları ilave edin ve kayısılar yumuşayıp, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirmeye devam edin. Kaynama süresinde ortaya çıkan köpükleri temizlemeyi de ihmal etmeyin. Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon suyunu da ekleyin. Birkaç dakika da böyle piştikten sonra 1tatlı k tere yag ekleyın ocağı kapatın. Ocaktan aldığınız reçelin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Afiyet olsun
https://belguzaranne.blogspot.com
Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder