2 kahve fincanı şeker
,birkaç damla limon suyu
ve yarısına gelecek kadar su ekleyerek,ara ara yavaşça alt üst ederek pişirdim..Aman dikkat dağılmasın..
Pişme süresinin sonunda soğuyan armutlarımızı;
2 yemek kaşığı iri ceviz kırığı,
2 yemek '' hindistancevizi,
2 '' '' kuşüzümü
ve bir fiske tarçınla dolduralım..
2 standart su bardağı dolusu küçük taneli vişneyi
Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatalım.
Soğuyunca delikli süzgeç(ilistir)ten geçirip suyunu sıkalım..
2 standart su bardağına suyunu ayarlayalım...1 yemek kaşığı pirinç unu,1 yemek kaşığı nişasta,1 Türk kahve fincanı tozşekerle 2 bardak vişne suyumuzu muhallebi gibi pişirip armutlarımız üzerine dökelim..Nişastalı olduğu için çabuk donacaktır
0 yorum:
Yorum Gönder