21 Mayıs 2018 Pazartesi

CERKEZ TAVUĞU

CERKEZ TAVUĞU MALZEMELERI:

Malzemeler

2 adet tavuk göğüs et

5 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz, karabiber

10 adet bütün ceviz



 Çerkez Tavuğu Tarifi Hazırlanışı

  1. Tavuk etlerini tuz  karabiber eklediğiniz suda haşlamaya bırakın. İyice yumuşayan etleri tencereden çıkarıp ister elinizle, ister bıçakla küçük küpler halinde parçalayın. Sosu hazırlamak için; süzme yoğurt, yoğurt ve sarmısakları derin bir kaba koyun mayonezi ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırp.
  2. Ekmek içini ılık tavuk suyuyla ıslatıp püre haline getirdikten sonra sosa ilave edin. Çekilmiş ceviz içini de katıp iyice karıştırın. Tavuk etini de sosa ilave edip malzemeleri iyice harmanlayın. Üzerine zeytinyağında kızdırdığınız pul biberi gezdirin. Bütün haldeki cevizler, dereotu ya da maydanozla süsleyerek servis edıır
  3. Afıyet olsun
  4. htttps.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler