29 Nisan 2018 Pazar

INCIR RECELI(yemek.com 'dan aldım tarıfı tesekkurler

INCIR RECELI



Malzemeler

  • 1 kilogram
    yeşil incir
  • 1 kilogram
    toz şeker
  • 1 adet
    limon suyu
  • 1 adet
    çubuk tarçın
  • 5 adet
    karanfil
  • 2 su bardağı
    su


Nasıl Yapılır?

    Nasıl yapılır?

  1. Yıkayıp, kabuğunu soyduğunuz incirleri hafif yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlanan incirleri süzün ve tek tek sıkarak acı suyunu çıkarın.
  3. Acı suyunu çıkardığınız incirleri tencereye dizin. Karanfilleri ve çubuk tarçını incirlerin arasına yerleştirin.
  4. Toz şekeri ekleyin ve incirlerin suyunu bırakması için oda sıcaklığında ağzı kapalı bir tencerede 4 saat kadar bekletin.
  5. Toz şeker ile bekleyen ve suyunu salan incirlere 2 su bardağı suyu azar azar ekledikten sonra kısık ateşte, incirlerin dağılmaması için fazla karıştırmadan pişirin.
  6. Kaynayan reçelin kıvamını aralarda kontrol ederek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
  7. Limon suyunu ekleyin, pişirme işlemini 10 dakika daha devam ettirdikten sonra reçeli ocaktan alın.
  8. Oda sıcaklığında beklettiğiniz ılınan reçeli kavanozlara doldurun, tamamen soğuduktan sonra kapaklarını kapatarak muhafaza edin.
  9. Afıyet olsun
  10. https.//belguzaranne.blogspot.com
    Görüntünün olası içeriği: içecek ve yiyecekGörüntünün olası içeriği: bitki ve yiyecek


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler