- 4 adetpatates
- 4 adetyeşil biber
- 2 adetdomates
- 500 gramorta yağlı kıyma
- 1 adetrendelenmiş kuru soğan
- 3 yemek kaşığıgaleta unu
- 1 adetyumurta
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkimyon
Köftesi için:
- 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 2 adetrendelenmiş domates
- 2 su bardağısıcak su
- 1/2 çay kaşığıtuz
Sosu için:
- 1,5 su bardağıayçiçek yagı
Kızartmak için:
Tepsinin üzerini alüminyum folyo örterek 180 derecede de pişirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için; orta yağlı kıyma, rendelenmiş kuru soğan, galete unu, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alın. Tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğurun.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayıp, bastırarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri servis tabağına alın
- Kabuğunu soyduğunuz patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın. Sap kısımlarını kestiğiniz yeşil biberleri, uzunlamasına kesin ve ortadan ikiye bölün.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sırasıyla; patates dilimlerini ve köfteleri renk alana kadar kızartın. Fazla yağlarını bırakması için; kağıt havlu serili bir servis tabağına çıkartın.
- Sos için;
- ayçiçek yağını kızdırın. Domates salçasını 2- 3 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve karıştırın. Kavrulan domateslere sıcak suyu ve tuzu ekledikten sonra 3- 4 dakika kadar kaynatın.
- Köfte ve patates dilimlerini fırın tepsisine sırayla dizin. Aralarına domates ve yeşil biber dilimlerini yerleştirin.
- Hazırladığınız sosu üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika biber ve domates dilimleri kızarana kadar pişirin. servıse hazır
- Afıyet olsun
https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder