ETLI YAPRAK DOLMASI
Etli Yaprak Sarması Tarifi
Malzemeleri:– 300 gram yaprak (taze veya salamura olabilir),
– 500 gram dovulmuş et
– 1 adet limon,
– Yeterince tuz.
– 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
– 2 adet soğan
– 3-4 dal maydanoz
– 1 Yemek kaşığı domates salçası
– Yeteri kadar karabiber, kırmızı toz biber
– 2 Adet domates
Malzemeleri:– 300 gram yaprak (taze veya salamura olabilir),
– 500 gram dovulmuş et
– 1 adet limon,
– Yeterince tuz.
– 1,5 su bardağı dolmalık pirinç
– 2 adet soğan
– 3-4 dal maydanoz
– 1 Yemek kaşığı domates salçası
– Yeteri kadar karabiber, kırmızı toz biber
– 2 Adet domates
3 dış sarımsak ınce doğranır (rendelenmiş)
– 3 Su bardağı sıcak su
– 3 Su bardağı sıcak su
IÇ MALZEME
:Pirinci, domates salçasını, soğanı, rendelenmiş domatesi, dovulmuş etı ,3dış sarmısakve baharatları bir kaba dökerek karıştırın ve iyice yoğurun kıvama gelince dolma içimiz hazırdır.
Yapılışı:1- Taze yaprakları, tuzlu ve limonlu kaynar suya koyarak hafif olarak haşlayalım ve saplarını keselim.
:Pirinci, domates salçasını, soğanı, rendelenmiş domatesi, dovulmuş etı ,3dış sarmısakve baharatları bir kaba dökerek karıştırın ve iyice yoğurun kıvama gelince dolma içimiz hazırdır.
Yapılışı:1- Taze yaprakları, tuzlu ve limonlu kaynar suya koyarak hafif olarak haşlayalım ve saplarını keselim.
2- Etli dolma içini yaprakların içine koyarak sarmaya başlayabiliriz. Dolma içi tarifi aşağıda bulabilirsiniz.
3- Daha Sonra bu dolma içinden yeterince parçalar alarak, hazırladığımız yaprakların tüylü yüzlerine koyup, yaprakların sağını ve solunu için üstüne çevirdikten sonra, uzun uzun şekilde sigara böreği sarar gibi saralım.
4- Sardığımız dolmaları, bir tencereye dizerek dolmaların üzerlerine sıcaksu ,tuz ve tereyağ serp artan yapr akları veya kapak kapatılır orta ateşte kaynamaya başlayıncaya dek kaynat altını kısıp kısık ateşte pışırılır
5- küçük küçük kare şeklinde bir kaç parça tereya dolmaların üzerlerine atabilirsiniz. Yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edılır sıcak servıs edılı rAfıyet osun
https//belguzaranne.blogspot.com
AYRAN ÇORBASI
MALZEMELER.
1 bardak yarma asurelık
1 // // ///haşlanmış kuru fasulye
1 // // ///haşlanmış nohut
1 tutam taze kışnış
1 tatlı kaşığı nane
1adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPIIŞI.
Nohut,fasulye,buğday ayrı ayrı haşlanır fasulye ve nohut buğdaya karıştırılır ozleştırılır
SOS
yarım kg süzme yoğurt ,1 yemek kaşığı un,1 yumurtanın sarısı çırpılır kaynayan sudan 1 kepçe alınır kesılmesın dıye karıştırlarak çorbaya eklenir kaynayana dek karıştırılır.
SOgan ınce kıyılır yağda sotelenir kuru nane eklenir kışnışle beraber çorbaya eklenir 15 dakıka daha pışırılır
AFfıyet olsun
https//belguzaranne.blogspot.com
https//belguzaranne.blogspot.com
AYRAN ÇORBASI
MALZEMELER.
1 bardak yarma asurelık
1 // // ///haşlanmış kuru fasulye
1 // // ///haşlanmış nohut
1 tutam taze kışnış
1 tatlı kaşığı nane
1adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPIIŞI.
Nohut,fasulye,buğday ayrı ayrı haşlanır fasulye ve nohut buğdaya karıştırılır ozleştırılır
SOS
yarım kg süzme yoğurt ,1 yemek kaşığı un,1 yumurtanın sarısı çırpılır kaynayan sudan 1 kepçe alınır kesılmesın dıye karıştırlarak çorbaya eklenir kaynayana dek karıştırılır.
SOgan ınce kıyılır yağda sotelenir kuru nane eklenir kışnışle beraber çorbaya eklenir 15 dakıka daha pışırılır
AFfıyet olsun
https//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder