28 Eylül 2016 Çarşamba

PORTAKAL KABUKLU KEK

PORTAKALLI KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 bardak seker
1 bardak sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı vanılın
1 badak sut
1 kaşık portakal kabuğu rendesı alabıldığı kadar un
YAPILIŞI:
Çırpıcıya seker yumurta sıvı yağ ekle krema seklını alana dek çırpsutu vanılya kabartma tozunu ,portakal kabuğunu ekle  unu azara zzzar ekle yağlanmış kalıba dok önceden 180 derece ısıtıp 150 ye duşurulur  yaklaşık 40-45 dakıka pışırılır kurdan testı yapılır kürdana hamur bulaşmıyorsa  pışmıştır fırından çıkınca soğutmaya bırakılır kalıptan oyle çıkar
not.yumurta ,sut,portakal kabuğu soğuk olmamalı   yoksa çoker
Afıyet olsun
https//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler