Tantuni Malzemeleri
500gr dana antırıgot
Lavaş ekmeği
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
2 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı,bıraz tere yağ
Lavaş ekmeği
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
2 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı,bıraz tere yağ
Tuz
İsteğe göre pul biber
Sumak
Etleri çok ince ve kısa şeritler halinde doğrayın, soğuk suyun içerisine alın haşlayın, süzün ve haşladığınız suyu dökmeyin.Tavaya sıvı yağ ve tereyağalın etlerı kavurun
Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp orta ateşte kavurun. Süzdüğünüz et suyundan 4 yemek kaşığı tavaya ekleyin. Et suyu buharlaşınca üzerine sıvı yağ ekleyip etleriniz kızarana kadar pişirin. Tuz ve pul biber diğer baharatları ekle ekleyip tatlandırın.
Lavaş ekmekleri tavadaki etlerin üzerine koyarak yağı ile iyice ıslatın.
Ekmekleri tezgaha alın, tavaya domatesleri ekleyin bir tur çevirip, eti ekmeklerin içine paylaştırın.
Sumak ile soğanı yoğurun, maydanoz ile karıştırın. Bu karışımdan da dilediğiniz kadar ekmeklerin içine yerleştirin ve dürüm yapıp servis edin.Afıyet olsun(Eşimin elıne sağlık
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder