MALZEMELER
- 1 adet orta boy karnabahar
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı un
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 demet dereotu
- Kök kısmını kesip, çiçeklerını ayıralım karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün.
- Karnabaharları haşlamak için kullanacağınız sıcak suyu, derin bir tencereye aktarın. Un veya ç1çay bardağı sütü ilave ettiğiniz suda karnabaharları 10 dakika kadar haşlayın.
- Beşamel sosu hazırlamak için;
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun.
- Soğuk sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırın. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
- Haşlanmış karnabarları, suyunu süzdürerek ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
- Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak karnabaharları, incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle servıse hazırAfıyet olsun
- http.//belguzaranne.blogspot.com
- Arzuya göre karnı bahar
- limon suyu
- zeytınyağ
- tuz dereotu
- YAPILIŞI:
- halanan karnı bahar soğuk suya tutulur,zeytınyağ,tuz,lımonsuyo sos hazırlanır karnı baharla harmanlanır dere otu serpılır.Afıyet oldun
0 yorum:
Yorum Gönder