Tantuni nasıl yapılır?
Tantuni yapmak için gerekli malzemeler:- 500 gr dana eti
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı pul biber,
toz kişnış
,hardal tozu,
kımyon
,3diş sarmısak
- Lavaş
Tantuninin yapılışı:
- Etleri çok küçük kıyın kızgın tavaya koyun. Sularını salıp çekene kadar bekleyin.
- Zeytinyağı ilave edin. Bu sayede etleriniz kızaracaktır.Soganı ince kıy ılır soğan ve sarımsak kıyılır eklenip sotelenir do
- Biberleri ince ince kıy etlere ekle,sarmısakları ınce kıy karıştır
- Domatesleri ilave edip yumuşayana kadar pişirmeyi sürdürün.
- Baharatları ekleyin. Karıştırın bıraz daha pıişirip ocaktan alalım
- Pişen etlerinizi lavaşların ortasına koyun domataes acılı sevıyorsanız pul bıber kımyon serp dürümü sarıp maydanoz ve dere otu ıle servıse hazır
Afiyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder