22 Kasım 2015 Pazar

KUP,KABAK TATLISI,ETLI V IŞNELI YAPRAK SARMASI,PILAV IZGARA, ZEYTINYAĞLI KERVIZ çoban salatası IZMITTEN GELEN DEĞERLI ENIŞTEMLER GELMIŞ HOŞ GELMIŞ

KUP MALZEMELER
İ(KREMSOKELLEVEYA PUDINLE YAPILABILIR
1 lıtre sut
20gr nışasta
,20 0gr seker
150 gr çıklota
50 gr tereyağ
30YAPILIŞI
Tencereye malzemeler alı nır karıştırılarak kaynatılır  kaynayıp göz göz ounca ateşten ındırılır soğutulur
Dığer taraftan krem santı veya krema hazırlanır(ben krem santı kullandım Şeffaf bardağın dıbıne krem santı veya krema konur uzerıne evde bulunan kek ekenır  uzerıne soğumuş olan krem şokollu dokulur   soğuyunca uzerı çıklolata ,hındıstan cevızı ıle suslenır.AFIYET OLSUN
http://belguzaranne.blogspot.com
NOT.Eşimın elıne sağlık
Resim yazısı ekle
Malzemeler:
VİŞNELI  YAPRAK DOLMASI
Malzemeler
4OOgr salamur yaprak

  • bir su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
  • 4oo gr kıyma
  • bir kahve fincanı pirinç
  • nane, karabiber, kimyon, tuz
  • küçük boy soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • rendelenmiş 1 adet domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir kase su
  • 1-2 tatlı kaşığı tereyağ,
  •  2dış sarmısak ez
Yaprasışkların tuzunu atması için kaynar suda-5 dakika kaynatın. . Yaprakların rengi değişip, yumuş2amaya başlayınca kevgir yardımıyla sudan çıkarın ve bir tabağa alın.
 Büyük bir karıştırma kabının içerisine ince ince kıyılmış soğanı, kıymayı, rendelenmiş  domatesi, domates salçasının bir kaşığını, biber salçasını, zeytinyağını, baharatları, tuzu, ve yıkadığınız pirinci ekleyin ve iyice yoğurarak sarmanın iç harcını o(ben bıber salçası yemedığım ıçın eklemedım

dolmaları pişereceğiniz tencerenin tabanını asma yapraklarıyla kaplayın ve sarmaları dizin. Bir sıra sarmaları dizdikten sonra, üzerine vişnenin bir miktarını boşaltın ve bir sıra daha dizin ve bu biçimde olacak şekilde tamamlayın. Taze yaprak olursa içerisine bir çorba kaşığı salçayı, sarmaların üzerinde gezdirin. Birkaç tatlı kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde kesip rastgele sarmaların üzerine dağıtın ve üzerine artan   yapraklardan dızın  tencerenin kapağını kapatın.Önce 5 dakika kadar harlı ateşte daha sonra altını kısarak yapraklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte  pişirin.Afıyet olsun
http.//belguzarannne.blogspot.com
KABAK TATLISI
Malzemeler:

2  ka  kabak
1  kg seker
1kase  cevı
su
 YAPILIŞI.
Kabaklar ayıklanır doğranır yıkanır suzulur  Buyuk tencereye alınıruzerıne   1kg seker eklenır kısık ateşte kaynatılır   pışınce servıs tabağına alınır cevız serpılır( not  arzuya göre peklızı de yapılır.Afıyet olsun



0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler