26 Kasım 2015 Perşembe

PORTAKALLI KEK


PORTAKALLI KEK

Malzemeler

 4 yumurta  

7 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı un
yarım çay bardğı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

  1 portakalın suyu 

ve kabuğunun rendesi
ŞURUBU İÇİN
2 portakalın suyu ve kabuklarının rendesi veya ınce kıyımış
5 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker mikserle çırpılarak  krema  halıne getirilir.Unu elenır portakal kabuğu ınce tarafından rendelenır,sıvıyağ,kabartma tozu ilave edilip biraz daha çırpılarak malzemelerin iyice karışması sağlanır.
Daha sonra yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecede  pişirelim.
Diğer tarafta portakal suyunu,şekeri ve portakal kabuğu rendesini     veya benım gıbı ınce dılımleyın 5 dakika şeker eriyene kadar kaynatıp kapatalım ve ılnması için bekletelim
Kekimizde şurubumuzda ılıkken şurubumuzu kekimizin üzerine  gezdırelım
Şurubumuzun içindeki rendelenmiş portakal kabuklarınıda eşit şekilde   gezdırelım  görüntüsüde güzel olsun.
Ayrıca rendelenmiş çikolata veya cevız gıbı suslenır.Afıyet olsun

 http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler