16 Nisan 2015 Perşembe

PATLICAN OTURTMA

  • 1 kg patlıcan
  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • Sıvı yağ
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

  • Patlıcan Oturtma Tarifi'nin Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyerek tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra sıvı yağda kızartın. Ayrı bir yerde iç harcını hazırlayın. Az bir yağa kıymayı ilave edip kavurun ve içine küçük doğranmış soğan ve biberleri, rendelenmiş 1 adet domatesi, salçayı, kıyılmış sarımsağı, baharat ve tuzunu ekleyip biraz kavurduktan sonra ocaktan alın. Kızaran patlıcanları borcama dizin ve üzerine parça  etlıharcı ekleyin. Patlıcan artarsa üzerine bir kat daha döşeyip 1 adet domates ve biberi dilimleyip yerleştirin. Üzerine sıcak suya biraz salça, kırmızı biber ve tuz ekleyip dökün ve 175 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

    0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler