18 Nisan 2015 Cumartesi

YAPRAKLI ENGINAR DOLMASI

Malzemeler

  • 1 adet enginar 
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (enginarları pişirmek için)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (üzerine gezdirmek için)
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • YAPILIŞI
  • Engınarlar yıkanır suzulur,ıçpıaviçin.
  • Tencereye soğan ınce kıyılır sıvı yağ ıle sotelenır ,dolma fıstığı kavrulur kuş uzumu sker ılave et kavurtuz ıe tatlandır ateşten alınca maydanoz ekle karıtır.Engınarların yapraklarını aç iç pilav doldur tuz zeytınyağ gezdır 1 su bardağı su eke kıasık ateşte pışır .Servıstabağına al lımon ve dere otu ıe servıse hazır.Afıyet olsun
  • http.//belguzaranne.blogspot.com
  • ENGINAR ÇOK BOL KARACIĞER DOSTU

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler