200 gr. kuzu eti
1 soğan
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
1 çay k. limon tuzu
su
. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Eti de küçük kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı koyarak önce eti kavuruyoruz. Ardından soğanı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları da etlerin üzerine alıyoruz Haşlanmış b amyaları da süzerek tencereye koyuyoruz.
Suyunu koyup kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Çorbanın yoğunluğuna göre su ilave edebiliriz. Pişmesine yakın limon tuzunu ve tuzunu ilave ediyoruz.
Çorbamızı servis tabağına alarak üzerine eritilmiş tereyağı döküyoruz Çorba servıse hazır.Afıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder