PASTIRMALI MADIMAK
Malzemeler
:
1 kg madımak,
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 orta boy soğan,
10 dilim pastırma
(küçük küçük doğranacak),
yarım yemek kaşığı salça,
,
yarım su bardağı bulgur
,
su
yeterince tuz.
Yapılış
ı:
Madımak ayıklanır. Bıçakla ince bir şekilde kıyılır. Bol suda birkaç defa yıkanarak süzülür. Tencereye margarin konur, doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur. Salça ve pastırma ilave edilir. Kıyılmış madımak bu karışıma eklenerek kavrulur ve sonra suyu eklenir. Fazla baharatlı olması istenirse isteğe göre soğan kavrulduktan sonra çemen de ilave edilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.Yanında arzuya göre sarmısaklı yoğurtla servısedılır
NOT:Egerkuru madımaktan yapmak ıstersek madımak önce haşlanır
http://belguzaranne.blpogspot.com
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder