22 Nisan 2015 Çarşamba

KISIR

MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
Sıcak su (bulguru ıslatmak için)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 adet salatalık
yarım bağ maydonoz
4-5 adet taze soğan
Limon
Nar eksisi
1bardak cevız içi
kırmızı etlı bıber
salatalık tursusu
Tuz
Pul biber
Karabiber
YAPILIŞI
İnce bulgur derin bir kaba alınır ve üzerini örtecek kadar sıcak su eklenip ağzı kapatılır ve bulgur suyunu çekip şişinceye kadar bekletilir.
Ayrı bir tavada sıvı yağda ince ince doğranmış soğan hafif kavrulur. Salçalar, limon suyu ve baharatlar eklenir. Ocaktan alırken ince doğranmış maydanozun bir kısmı ve taze soğanlar eklenir. Şişmiş bulgurun üzerine hazırladığımız bu karışım dökülür ve iyice karıştırılır. Kalan maydanoz ve salatalık eklenir.cevız İ ve nar ekşisi de eklenebilir. Dinlenmeye bırakılır, servıstabağına al tursu ve kırmızı bıberle sulenır.Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler