Köfte harcı:
- ½ kilo kıyma
- 1 su bardağı bayat ekmek içi yoksa gallete unu
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- kimyon
- karabiber, tuz
Püre:
- 3 tane orta boy haşlanmış patates
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 kaşık sıvı yağ(veya tereyağ)
- tuz
Domates sosu:
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 tane domates
- Sıvı yağ
Üzerini süslemek için:
- Kaşar peyniri(dilimleyin veya rendeleyin)
- Domates
- Yeşilbiber
Yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu koyup özleşene kadar yoğurun. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. Elinizi ıslatıp başparmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin.(çanaklar küçük olmasın pişince küçülüyor) köfteleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin. Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun. Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin. Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenarına dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun. Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.
Sos: salçayı sıvıyağda kavurun, rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Domatesler pişince, üzerine iki bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın
0 yorum:
Yorum Gönder