3 Şubat 2015 Salı

ALMAN PASTASI 3 ÇEŞİT TEŞEKKÜRER ARKADAŞLAR


Keki için:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 60-70 gr.erimiş margarin
  • 1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
  • 3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • fındık kadar margarin
  • vanilya
  • pudra şekeri

Alman Pastası Yapılışı -1

  1. Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)
  2. Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
  3. Pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.

Alman Pastası Tarifi-2

Malzemeler:

  • 2 buçuk bardak un
  • yarım çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 buçuk çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 25 gr. margarin
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 60 gr. margarin

Üstünü süslemek için

  • yarım su bardağı un
  • 25 gr. margarin
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Alman Pastası Yapılışı -2

Maya’ yı ılık süt içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk. kadar bekleyin. Diğer bileşenleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dk. bekledikten sonra bir defa yoğurup 10 dk daha dinlendirin. Sonra 20-25 cm çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dk daha bekledikten sonra önceden 190 °C ‘ ye ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. Soğuyunca ortasından enine keserek hazırladığınız kremayı ortasına yayın. Üst kısmını yerleştirin ve hazırladığınız toz üst süsleme karışımını serpin veya üzerine sadece bolca pudra şekeri sepebilirsinizhttp://www.pastavekektarifleri.com

.


  • 2 bardak ılık süt
  • 1 paket yaş maya 42 gram
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 5,5 su bardağı un
Kreması için:
  • 4 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • hindistan cevizi veya antep fıstığı tozu

Alman Pastası Tarifi 'nin Yapılışı

Öncelikle hamur için süt, maya ve şekeri yoğurma kabında eriyene kadar karıştırın, ardından yumurtayı, yağı, tuz ve mahlebi ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmadığı anda olmuş demektir. İyice yoğurun bir şeye sarın ve 45 dk mayalanmaya bırakın fazla kabarmayacak. Hafif kabarsa yeterli, hamurdan mandalina büyüklüAğünde parçalar alın ortası delik simit şeklinde yaparsanız. Hamuru hiç bölmeden bezenin tam ortasını parmağınızla delik açın, elinizle büyüktün ortasını baya açın çünkü kabarınca orta delik kısmı kaybolabilir veye direk yuvarlak poğaça şeklinde ya da uzunlamasına da yapabilirsiniz. yağlı kağıt veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Bütün hamuru yaptıktan sonra tepsinin üzerini sofra bezi ile örtün tam 1 saat mayalansın. O mayalanırken krema için tencereye süt, şeker ve unu ilave edip iyice karıştırın. Orta ateşte kaynayıp katılaşana kadar pişirin. Katı bir krema olacak bu sizi korkutmasın. Ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Mayalanan hamuru 195 derecelik soğuk fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Çabuk pişiyor sürekli kontrol edin. Fırından çıkınca iyice soğusun hazır çikolata sosunu paketteki tarife göre hazırlayın kenarda dursun. Kremanın içine bir paket toz krem şantiyi koyun mikserle 5 dk kadar çırpın. Soğuyan hamurları bıçakla ikiye kesin ortadan aralarına kaşıkla krema koyun uygun bir borcama dizin. Üzerlerine çikolata sosundan kaşıkla dokun hindistan cevizi veya antep fıstığı tozuyla süsleyebilirsiniz. Buz dolabında dinledikten sonra servise hazır pastanelerdeki alman pastalarından hiç bir farkı yok. Hatta daha güzel bu tarifi kime verdiysem çok beğenildi. Bu ölçülerle 16-17 adet çıkıyor siz daha az olsun derseniz hamurlar piştikten sonra yeteri kadarını yapın. Geri kalanı buzluğa atın tekrar yapmak istediğinizde çıkartıp yapabilirsiniz. Ben hep öyle yaparım. Afiyet osunhttp://www.nefisyemektarifleri.com/TEŞEKKÜRLER




0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler