MALZEMELER:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 tane kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Maydonoz
- Pul biber,1 su b ardağı cevıziçi
- karabiber ve tuz
- Süslemek için kıvırcık marul
Yapılışı
- Mercimekleri yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile haşlayın.
- Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- pişirdiğimiz mercimeğe ince bulguru katın ve güzelce karıştırın.
- Daha sonra demlenmeye bırakın, kapağını kapatın bulgurlar yumuşamaya başlasın.
- Baska bir tavaya zeytinyağını dökün.
- Soğanları ince ince doğrayın, hafif pembeleşince salçasıyla birlikte bir iki dakika kavurun.
- Demlenmeye bıraktığımız mercimeğin icine katın ve macun oluncaya kadar yoğurun.
- Yoğurduğumuz köfteye baharatlarını tuzunu atın ve cevızı hepsi iyice yoğurun.
- En son maydonozları ince ince doğrayın ve hep birlikte tekrar yoğurun.
- Yıkadığımız marullarımızdan servis tabağına bir kac tanesini dizin.Limonla susle servıse hazır.Afıyet olsun
- http.//belguzaranne.blogspot.comeşiminelıne sağlık
|
0 yorum:
Yorum Gönder