8 Ocak 2015 Perşembe

PATATES DOLMASI

  • 1 Kilo sarı patates
  • 3 Kaşık )sıvı yağ
  • 150 Gramkıyma
  • 1 Adet iri kuru soğan
  • 1 Kaşık salça
  • 2 Adetdomates
  • 1 Demetmaydanoz
  • 1 Tutamtuz
  • 1 Tutamkarabiber
  • 1 Kaşık (Yemek Kaşığı)tereyağı

Patates Dolması Tarifi Yapımı

  1. Patates dolması için pataeteserı oyulur
  2.  patateslerimizin kabuklarını soyalım ve büyüklüğü orta ise,bir kapak çıkaralım üstünden ve kabak oyar gibi içini oyalım.Yok eğer patateslerimiz büyükçe ise,ortadan ikiye bölelim,sonra içini oyalım.
  3. İçini oyduğumuz patateslerimizi su dolu bir kaba koyalım ki kararmasın.
  4. İç harcı hazırlamak için soğanları ince ince doğrayıp,tencereye alalım,içine yağımızı da ekleyip kavuralım.Soğanlar biraz ölünce üzerine kıymamızı ekleyip,bir güzel kavuralım.Kavrulan patates dolması harcımıza maydanozu ekleyelim,tuzunu ve biberini de ekleyip,son bir kavurmadan sonra ocağın altını kapatalım.Patateslerı ben kızartıp kağıt havluya aldım
  5. Bu tencereye patatesler dizelim.Oyduğumuz kısımlarına harcımızdan dolduralım.Üzerini kapatmak için küçük bir dilim domates ve en üste o oyma işlemine başlamadan çıkardığımız kapakları koyalım.
  6. Tenceremize biraz su ekleyelim.Su ölçünüz,dolmaların üstüne gelmeyecek kadar olsun.Suya tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Bu patates dolması yemeğini fırında da yapabilirsiniz.Fırıda yapmak için,salçalı sosunuzu sulandırıp,patatesleri dizdiğiniz tepsiye ekleyip fırına verin. sıcak servıs yapılır,Afiyet olsun
  8. http://belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler