main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
18:10
- 1 Kilo sarı patates
- 3 Kaşık )sıvı yağ
- 150 Gramkıyma
- 1 Adet iri kuru soğan
- 1 Kaşık salça
- 2 Adetdomates
- 1 Demetmaydanoz
- 1 Tutamtuz
- 1 Tutamkarabiber
- 1 Kaşık (Yemek Kaşığı)tereyağı
Patates Dolması Tarifi Yapımı
- Patates
dolması için pataeteserı oyulur
- patateslerimizin kabuklarını soyalım ve büyüklüğü
orta ise,bir kapak çıkaralım üstünden ve kabak oyar gibi içini
oyalım.Yok eğer patateslerimiz büyükçe ise,ortadan ikiye bölelim,sonra
içini oyalım.
- İçini oyduğumuz patateslerimizi su dolu bir kaba koyalım ki kararmasın.
- İç
harcı hazırlamak için soğanları ince ince doğrayıp,tencereye
alalım,içine yağımızı da ekleyip kavuralım.Soğanlar biraz ölünce üzerine
kıymamızı ekleyip,bir güzel kavuralım.Kavrulan patates dolması
harcımıza maydanozu ekleyelim,tuzunu ve biberini de ekleyip,son bir
kavurmadan sonra ocağın altını kapatalım.Patateslerı ben kızartıp kağıt havluya aldım
- Bu
tencereye patatesler dizelim.Oyduğumuz kısımlarına harcımızdan
dolduralım.Üzerini kapatmak için küçük bir dilim domates ve en üste o
oyma işlemine başlamadan çıkardığımız kapakları koyalım.
- Tenceremize
biraz su ekleyelim.Su ölçünüz,dolmaların üstüne gelmeyecek kadar
olsun.Suya tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
- Bu
patates dolması yemeğini fırında da yapabilirsiniz.Fırıda yapmak
için,salçalı sosunuzu sulandırıp,patatesleri dizdiğiniz tepsiye ekleyip
fırına verin. sıcak servıs yapılır,Afiyet olsun
- http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder