15 Ocak 2015 Perşembe

LAHMACUN

HAMUR İÇİN
Bir silme yemek kaşığı  maya
Bir tatlı kaşığı şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir bardak ılık su
 3,5 bardak un

Üzeri için:

200 gr orta yağlı kıyma
Bir orta boy soğan (ince kıyılmış)
üç yemek kaşığı sıvıyağ

Bir yemek kaşığı salça
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Bir adet kabukları soyulmuş orta boy domates
Bir tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Kırmızı pul biber
İstenirse kimyon
Mevsimi ise iki adet yeşilbiber
Yarım çay bardağı su
Servis için: limon parçaları, piyazlık doğranmış soğan, maydanoz

  • Bir su bardağı ılık suyun içersine maya ve şeker konularak karıştırılır. Maya kabarana kadar beklenir. Unun yarısı yoğurma kabına alınır.  Ortası bir miktar açılarak kabaran mayalı su ve tuz eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Geri kalan un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur küçük bezelere ayrılıp üzeri streçle kapatılarak en az yarım saat kadar dinlendirilir.
  • EVDE  LAHMACUN İÇİ HAZIRAMAK
  • lahmacunun harcı hazırlanır: Kıymanın üzerine çok ince kıyılmış kuru soğan, maydanoz,  ince doğranmış domatesler ile çekirdekleri çıkartılıp çok ince doğranan yeşilbiberler eklenir. Üzerine salçalar, sıvıyağ, tuz ve biberler eklenir. Karışımın bir miktar sulu olması için yarım çay bardağı kadar su ilave edilerek bütün malzeme yoğrulur.
  • Unlu zemine alınan bezeler  elle  Yemek tabağından biraz daha büyük açılır. Açılan hamurlar içine irmik serpilmiş  PİZZA FIRININAyerleştirilir. Tepsideki hamurların üzerine kıymalı karışımdan konulur. Karışımın hamurun her tarafına eşit bir şekilde yayılmasına dikkat edilir. Bütün bezelere aynı işlem uygulanır.
  • Önceden ısıtılmış pızza fırınında yoksa fırında 200 dercede fırında pişirilir. Evde yapılan lahmacunlarda genellikle kenar kısımları kuru olur. Bu nedenle fırının çok iyi ısınmış olmasına ve fanlı bölümünün çalıştırılmış olmasına dikkat etmek gerekir.  kenarları çok kuru olursa üst üste konulan lahmacunların üzeri sıcakken örtü     örtmelıdır
  • nemlenip bir miktar daha yumuşak olması sağlanabilir.Afıyet olsun 
  • http://belguzaranne.blogspot.com

    0 yorum:

    gönlümden geçenlere bakın

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    bannerımı alırmısınız?


    p>”"

    gönlümden geçenler

    gönlümden geçenler