HAMUR İÇİN
Bir silme yemek kaşığı maya
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir bardak ılık su
Üzeri için:
Bir orta boy soğan (ince kıyılmış)
üç yemek kaşığı sıvıyağ
Bir yemek kaşığı salça
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Bir adet kabukları soyulmuş orta boy domates
Bir tatlı kaşığı tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Kırmızı pul biber
İstenirse kimyon
Mevsimi ise iki adet yeşilbiber
Yarım çay bardağı su
Servis için: limon parçaları, piyazlık doğranmış soğan, maydanoz
Bir
su bardağı ılık suyun içersine maya ve şeker konularak karıştırılır.
Maya kabarana kadar beklenir. Unun yarısı yoğurma kabına alınır. Ortası
bir miktar açılarak kabaran mayalı su ve tuz eklenir ve yoğrulmaya
başlanır. Geri kalan un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur
elde edilir. Hamur küçük bezelere ayrılıp
üzeri streçle kapatılarak en az yarım saat kadar dinlendirilir.
EVDE LAHMACUN İÇİ HAZIRAMAK
lahmacunun harcı hazırlanır: Kıymanın üzerine çok ince kıyılmış
kuru soğan, maydanoz, ince doğranmış domatesler
ile çekirdekleri çıkartılıp çok ince doğranan yeşilbiberler eklenir.
Üzerine salçalar, sıvıyağ, tuz ve biberler eklenir. Karışımın bir miktar
sulu olması için yarım çay bardağı kadar su ilave edilerek bütün
malzeme yoğrulur.
Unlu
zemine alınan bezeler elle Yemek
tabağından biraz daha büyük açılır. Açılan hamurlar içine irmik
serpilmiş PİZZA FIRININAyerleştirilir. Tepsideki hamurların üzerine
kıymalı karışımdan konulur. Karışımın hamurun her tarafına eşit bir
şekilde yayılmasına dikkat edilir. Bütün bezelere aynı işlem uygulanır.
Önceden
ısıtılmış pızza fırınında yoksa fırında 200 dercede fırında pişirilir. Evde yapılan
lahmacunlarda genellikle kenar kısımları kuru olur. Bu nedenle fırının
çok iyi ısınmış olmasına ve fanlı bölümünün çalıştırılmış olmasına
dikkat etmek gerekir. kenarları çok
kuru olursa üst üste konulan lahmacunların üzeri sıcakken örtü örtmelıdır
nemlenip bir miktar daha yumuşak olması sağlanabilir.Afıyet olsun
http://belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder