Malzemeler
Patlıcan (minik, reçellik, yaklaşık parmak boyu, çap 2 cm.) – 1
kilo
Toz şeker – 1 kilo
Limon tuzu (nohut büyüklüğünde) – 2
adet
Karanfil – 5-6 adet
Loğusa şekeri (kırmızı) – 1 çay kaşığıararzuya göre
Kireç
suyu – 2 litre
Hazırlanışı
1- Minik patlıcanların sap kısımlarını kesiniz. Kabuklarını
tamamen soyunuz ve kireç suyuna atıp, 2-3 saat bekletiniz.
2- Kireçli suda
beklemiş patlıcanları 3-5 kez iyice yıkayınız. Süzgüde süzülmeye
bırakınız.
3- Patlıcanları bol kaynar suda yumuşayıncaya kadar
haşlayınız.
4- Haşlama suyunu dökünüz. Patlıcanları 25-30 dakika soğuk suda
beklettikten sonra tekrar güzelce yıkayınız. Süzgüde süzülmeye bırakınız.
5-
Kurulanmış patlıcanları tencereye koyunuz. Üzerine limon tuzunu, karanfilleri,
toz şekeri koyunuz ve akşamdan sabaha patlıcanlar su salıncaya kadar
bekletiniz.
6- Tencereyi orta ateşte oturtunuz. Reçel kıvamını buluncaya
kadar karıştırarak kaynatmayı sürdürünüz. Bu arada kırmızı loğusa şekerini
katınız. Küçük bir damla şurup soğuk bir yüzeye damlatıldığında top gibi kalıyor
dağılmıyorsa reçel kıvamını bulmuş demektir.
7- Yaklaşık 3-5 dakika
beklettikten sonra reçel daha sıcakken kavanozlara doldurunuz. Soğuduktan sonra
da kavanozların kapaklarını kapatınız.
Yazarın notu:
1- Limon tuzu yerine limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu
takdirde bir limon suyunu ocaktan alınacağı zaman reçele katınız.
2- Bazı
uygulamalarda patlıcanların kabukları tamamen değil alacalı soyulur
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder