Kişi başı 1 yufka
Ispanak
Soğan
Karabiber
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Beyaz peynir
YAPILIŞI:Ispanaklar yıkanır doğranır soğanlar ınce kıyılır sıvı yağ tavaya alınır soğanlar soteşle ıspanağı ekle katla tereyağ ıle yağlanmış tavayı kızdır arkalı önlu gözlemeyı tere yağ sur kıyılır sıvı yağda sotele karabıber tuz ekle tadlandır soğumaya bırak
. Yufkayı tezgaha yay sıvı yağla az yağla sotelenmış ıspanakta yufaknın ortasına yay,beyaz peynır rendele eğer acı seviyorsan kırmızı bıber konur.peynır rendelekat kat katla zarf seklınde tavayı tereyağ sur arkalı önlü kızart Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder