11 Kasım 2014 Salı

KABAK ÇORBASI

Kabak Çorbası
3 adet kabak
2 kaşık un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı  sıvıyağ
2 su bardağı süt
 et suyu
yarım demet dereotu  tuz

Yapılışı:
3 adet kabak kabukları  soyulur sonra küp küp keslip haşlanır.
Bir tava içerisinde 2 kaşık unu tereyağ ve sıvıyağ ile kavurun hafif rengi dönene dek ocaktan alın.
 doğranmış kabak ve kavrulmuş olan unu blandırdan geçirin.içerisine 2 su bardağı süt koyup koyuluğuna göre su ilave ederek kaynatın.
Et suyu   ekle tuz ilavesinide yapıp 5-10 dk kaynatın.
Servis etmeden önce içerisine ince kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırırlır.
Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun..
NOT.resım arsıvden

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler