Kabak Çorbası
3 adet kabak
2 kaşık un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı süt
et suyu
yarım demet dereotu tuz
Yapılışı:
3 adet kabak kabukları soyulur sonra küp küp keslip haşlanır.
Bir tava içerisinde 2 kaşık unu tereyağ ve sıvıyağ ile kavurun hafif rengi dönene dek ocaktan alın.
doğranmış kabak ve kavrulmuş olan unu blandırdan geçirin.içerisine 2 su bardağı süt koyup koyuluğuna göre su ilave ederek kaynatın.
Et suyu ekle tuz ilavesinide yapıp 5-10 dk kaynatın.
Servis etmeden önce içerisine ince kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırırlır.
Afiyet olsun..
NOT.resım arsıvden
0 yorum:
Yorum Gönder