7 Kasım 2014 Cuma

EVDE DÖNER DÜRÜM

malzemeler:

  • 1 kg parça  döner için, yağlı olursa güzel olur)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber 

EVDE ET DÖNER nasıl yapılır?

  1. Etimizi yıkayalım ve derin dondurucuya koyalım
  2. Ara sıra kontrol ederek, yarı donmuş haldeyken çıkaralım. Ya da tersini yapabilirsiniz..Tümüyle dondurup, sonra istediğiniz zaman çıkarıp yarı donuk haldeyken kesme işlemine başlayabilirsiniz.
  3. Keskin bir bıçak yardımıyla eti, pastırma gibi kıyalım (et yarı donuk olmazsa kesmeniz çok zor olur)
  4. Yayvan bir tencereye kestiğimiz etleri
  5. Üzerine karabiber serpelim, zeytinyağını gezdirelim.
  6. Bu haldeyken kapağını kapatıp buzdolabına koyalım, en az bir gece ya da yaklaşık 12 saat bekletelim
  7. Pişireceğimiz zaman çıkarıp ocağa koyalım, önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte uzun süre kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirelim
  8. Suyu az kaldığında ateşi tekrar yükseltip, tuzunu serpiştirip, cızır cızır ses gelene kadar, yani sadece yağı kalana kadar pişir
 lavaşa sarıp servis yapabilirsiniz.not(. hazır dönere yapılacaksa dönerı tereyağda sotelıyın
Afiyet olsun,
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler