25 Ekim 2014 Cumartesi

YEŞİL MERCIMEK

YEŞİL MERCIMEK
2 su bardağı yeşil mercimek,
2 orta boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1yemek kaşığı pirinç veya sehrıye
domates ve çarliston yeşil biber,
et suyu




r


İlk önce mercimeği yıkayıp tencereye mercimeklerin üzerini geçecek kadar su ilave edip 10 dakika kadar haşlıyoruz. Ardından mercimeğin suyunu süzüyoruz. Bu arada başka bir tencerede sıvıyağ ve tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanları kavuruyoruz. Mevsimine göre yeşil biber ve domatesi de ufak ufak doğrayıp soğanlarla beraber kavuruyoruz. salçayı 1,5 yemek kaşığı olarak soğanların üzerine ilave edip birlikte kavuruyoruz. Ardından üzerine haşladığımız mercimeği de ilave ediyoruzpırıncı ekle pışır. Mercimeklerin üzerine geçecek kadar yaklaşık 6 bardak et suyu ve tuzu da ilave edip kıvama göre et suyu ekle pışırAfıyet olsun
http.//belguzarannne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler