25 Ekim 2014 Cumartesi

YER ELMASI

  1. MALZEMELER.
  2. 1kg yer elması
1adet kurusoğan
1adet havuş
1tatlı kaşığı seke
1yemek kaşığı unr
yeterınce tuz
1kuçuk kahve fıncanısıvı yağ
3çay bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
Yerelması soyulur yıkanır,dılımlenır,havuç soyulur dılımlenır
soğan ınce kıyılıp tencereye alınır sıvı yağ ıle sotelenır,havuç ve yer elması ılavesıyle sotelenmeye devam edılır suyunuılave et pırıncını ılave et pışır yer elması yumuşayınca terbıyesını verelım.terbıye( yumurta sarısıilimon suyu,1kaşık unu çırp yemeğe ekle 5 dakıka daha pişiırıp ateşten yemeği servıs tabağına alalım.Ince kıyılmış dereotu serpelım afıyetle servıse hazır,Afıyet olsun
 
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler