26 Ekim 2014 Pazar

ETLI EKMEK NASIL YAPILIR

 
ETLI EKMEK MALZEMELERİ
.
Malzemeleri:- 1 Kilogram orta yağlı, İki kere çekilmiş dana kıyması,
– 2 Kilogram un,
– iki büyük baş soğan.
– Yarım demet maydanoz,
– 1 yumurta,
– Bir miktar karabiber, kimyon, tuz,
– 1 çay bardağı sıvı yağ.
Yapılışı:Etin hazırlanmasında, kıyılmış soğan, 1 yumurta, maydanoz ve baharatlar ve birazda su ilave edilerek macun kıvamında ekmek hamuruna sürülebilecek hale getirilir. Ekmeklik un, hamur teknesinde mayasız su ve tuz ile yoğrulur ve hamur aline getirilir. Hamur yaklaşık 30 cm. çapında yuvarlak bir biçimde ve 2-3 mm. kalınhğında açılır. Açılan bu hamurun yarısının içine daha önceden hazırlanan kıyma eklenir ve diğer yarısı ile bunun üzeri kapatılır. Hazırlanan bu ekmek sac üzerinde her iki tarafı da kızanncaya kadar pişirilir ve servise sunulur. Arzu edilirse ekmeğin yanında, üryani hoşafı, pestil ezmesi, erik ekşisi, ayran gibi içeceklerde alınabilir. Etli ekmeğin, patatesli, mantarlı, kesikli, yoğurtlu, cevizli, ıspanaklı gibi çeşitleri de yaygın olarak yapılır.
NOT.taıif oktay usta

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler