Malzemesi:
Madımak
Soğan
Bulgur
Yoğurt
1-2 diş sarımsak:
Tuz,biber,yağ,salçaParça et
Yapılışı:
Madımak eğer tazeyse temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bizdeki kurutulmuş olduğu için üstüne su ekleyip bir kenara aldık.
Tencereye yağ,
et,soğan,salça konularak kavrulur, madımak üzerine ilave edilir.Biraz kavurduktan sonra su ve tuz atılır.Bir süre sonra bulgur ya da pirinç ilave edilir.15 dakika pişirildikten sonra eğer pirinç ya da bulgurlar piştiyse altı söndürülür. Sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder