5 Mart 2014 Çarşamba

DIZMANA

Dızmana
 Malzemeler:

 5-6 su bardağı un
 1 su bardağı kadar ılık su
 1 su bardağı ılık süt
 1 paket yaş maya(kuru da olur)
 1 çorba kaşığı şeker
 tuz

iç malzemesi
 (kıymalı,lor peynirli,ya da patatesli,nasıl arzu edersiniz.Ben kıymalı bezelyeliyaptım

üzeri için:
 Yarım su bardağından az sıvı yağ
 2 tane yumurta
 1 su bardağı yoğurt ya da kaymak
 tuz


Dızmana Böreği Nasıl Yapılır?
 Hamur malzemelerimiz ile,mayalı hamurumuzu hazırlıyoruz ve iki katına çıkana kadar kabarması için dinlemeye bırakıyoruz …

Hamurumuz mayalanırken, iç harcımızı hazırlıyoruz.mayalanan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp,pide yapıyor gibi uzunlamasına açıyoruz ve iç harcımızdan koyup hamuru kapatıyoruz ve rulo yapıyoruz

rulo şeklinde yuvarladığımız hamuru iki parmak kalınlığında kesip,  yağlanmış tepsıye   diziyoruz.tüm hamura aynı işlemi, bitene kadar yapıyoruz.

şekillendirdiğimiz böreğimizi dinlenmesi için üzerine bir poşet yada streç film ile kapatıyoruz.hamurumuz mayalanırken,üzeri için harcımızı hazırlıyoruz.hazırladığmız harcı böreğimizin üzerine yayarak,180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
 Afiyet Olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler