8 Mart 2014 Cumartesi

MERCIMEKLI MARAŞ TARHANASI

Tarhana çorbası tarifi:


Malzemeler:

-Büyük bir çorba kâsesi miktarınca tarhana.
-Aynı kasede yarım ölçü kırmızı mercimek.
-yeterince su
3 diş sarmısak
-tuz
Üzeri için sıvıyağ ve kırmızıbiber

Yapılışı:

Tarhana ve mercimeğimizi tenceremize alıp ılık suyla bir kaç kere yıkayalım. Daha sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyla dolduralım.
Orta ısıda mercimekler pişene kadar pişirelim. Pişerken suyu eksileceği için kaynamış suyu hazır bulundurun, pişerken suyu eksilirse su eklemekten kaçınmayın.
Piştikten sonra çorba yı blendırlıyalım çok değil sadece diriliği biraz kaybolana kadar çekelim, çorbamız koyu kıvamda ise kaynamış su ekleyerek istediğiniz kıvama getirip tuzunu'da attıktan sonra bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Üzeri için
  kızdırılmış sıvıyağa ezılmış sarmısağı sotele kırmızıbiber döküp hemen çorbamızın üzerine gezdirelim. AFiYET OLSUN
not:ben bu tarhanayı ılkdefa denedım baharatçım taıf ettı mukemmel bır lezzet

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler