21 Şubat 2014 Cuma

KURDUNİŞ(ÇERKEZ YEMEĞİ

KURZUNUŞ NASIL YAPILIR(ÇERKEZ YEMEĞİ
hamur malzemeleri:

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz...
ılık su
hazırlanması:

Malzemelerle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur yoğurun. üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Bu arada kıymalı içi hazırlayın.

iç malzemeleri:

500gr orta yağlı kıyma
3 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanması:

Soğanları mutfak robotundan geçirip mümkün olduğunca ince doğranmalarını sağlayın.
Çiğ kıymayı, soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ile karıştırıp kıymalı içi hazırlayın.
Hamuru 4 parçaya ayırıp her parçadan 3 şerit elde edin. Şeritlerden iki santimlik küçük parçalar kesin. Bunları unlu zeminde işaret parmağınızla bastırarak düzleştirin.
Bu küçük parçaları hafif unlu zeminde merdane ile yaklaşık bir çay tabağı büyüklüğünde, mantı hamurundan biraz kalınca açın.
Her bir hamurun ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı içten koyun.
Hamurları tuzlu kaynar suda haşlayın. Kıbınlar suyun yüzüne çıktıktan yaklaşık 5 dakika sonra tencereden çıkarın. (Piştiklerinden emin olmak için bir tanesi alıp, ikiye keresek bakın.)
Hepsini geniş bir tabağa alıp yağda kızdırılmış pul biber ve yoğurt ile servis yapın.
NOT:(Yasemıncığım elıne sağlık

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler