21 Şubat 2014 Cuma

PATATESLİ HINGAL(MANTI


5 adet haşlanmış patates(içine)
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine: 1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak dövülmüş
1 kaşık margarin
yarım cay bardağı sıvıyağ
Patatesli Mantı Tarifi :
Suyu tuzla karıştırıp azar azar un ekleyerek sert bi hamur oluşturuyoruz.
Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra 3 bezeye ayırıp tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
incecik açtığımız hamuru kareler halinde kesiyoruz ve içine haşlanmış ve ezilmiş patatesleri koyuyoruz.
bi karşılıklı uçlarına sonrada diğer karşılıkla uçlarını kapatarak bohça şekli veriyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayarak kaynayan suya biraz tuz atıp mantıyı haşlıyoruz.
Haşlanan mantıları büyükçe bir sersi tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz.
Margarını   ve sıvıyağ ile kızdırdıktan sonra biraz pulbiber atıp karıştırıp mantının üzerine döküyoruz.
Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun..

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler