21 Şubat 2014 Cuma

ŞEHRİYELİ BİBERİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:
 
2su  bardağı pirinç
3 bardak sıcaksu veya et suyu
1,5 yemek kaşığı tuz 1yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane seker
yeterınce tuz
1yemek kaşığı sehriye
1yemek kaşığı tereyağ
az sıvı yağ
biberiye
YAPILIŞI:
Pirinç yarım saat önceden ıslatılır yıkanır suzulur,tereyağ,sıvı yağkarıştırılırpırınç seker kavrulur sıcak suyu eklenır yeterınce tuz ılave edılır tencerenın ağzı kapatılır kısık ateşte pişer.
Diğer bır tencerede tereyağ,sıvı yağ sehrıye kavrulurbıraz sıcak suyla pışer  önceden pişen pilav uzerıne dokulurkapak kapatılıp demlenır. kalıp ıslatılır pılav boşaltılıp duzlenır  servıs tabağına ters çevır   bıberıye ıle susle  sunma hazır .Afıyet olsun
 
  • 1
 
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler