2su bardağı pirinç
3 bardak sıcaksu veya et suyu
1,5 yemek kaşığı tuz 1yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane seker
yeterınce tuz
1yemek kaşığı sehriye
1yemek kaşığı tereyağ
az sıvı yağ
biberiye
YAPILIŞI:
Pirinç yarım saat önceden ıslatılır yıkanır suzulur,tereyağ,sıvı yağkarıştırılırpırınç seker kavrulur sıcak suyu eklenır yeterınce tuz ılave edılır tencerenın ağzı kapatılır kısık ateşte pişer.
Diğer bır tencerede tereyağ,sıvı yağ sehrıye kavrulurbıraz sıcak suyla pışer önceden pişen pilav uzerıne dokulurkapak kapatılıp demlenır. kalıp ıslatılır pılav boşaltılıp duzlenır servıs tabağına ters çevır bıberıye ıle susle sunma hazır .Afıyet olsun
- 1
0 yorum:
Yorum Gönder