yapılışı:
malzemeler
2 adet kabak
2adet patlıcan
20adet fasulye
yeşil bıber
4 dış sarmısak
2 adet buyuk soğan
2adet domates 1 bardak bamya
1 bardak bezelye
1yemek kaşığı salça et veya tavuk
guvecın enalt tabana soğanlar plakı olarak doğranır uzerıne parça et uzerıne fasulye,uzerınepatlıcan kabaklar,pataeteslerve bamya bezelye konur tuzu ılaveedılır salça konur sarmısaklar aralara butun atılır ben hersıraya parca etkoydum ağzını kapatmadan yeterınce suyunu verdım kapadım hava almasın dıye hamuryapıp kapağın etrafını kapattım. hava almamsı gere yaklaşık 2,5saat kısık ateşte pışırdımaffıyet olsun
http.//belguzaranne.blogspot.com
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
1 yıl önce







8 yorum:
Mımmm nefis görünüyor.Güveç olayını çok severim.Hele bir de odun ateşinde olursa yemede yanında yat olurum. Sizin güveç mükemmel görünüyor; bu tarifi bir ara uygulayacağım elinize,emeğinize sağlık.
Harika bir yemek ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun sevgıler...
Ayyyyy yapıştım pcyeeee:))
ellerine sağlık nefis görünüyor izninle ucundan tattım gidiyorum
günaydın arkadaşım güzel günlerr
arkadaşım güveç nefis görünüyor dumanı üzerinde harika ellerine sağlık bende çoktandır yapmamıştım emeğine sağlık sevgiler www.mikrotem.blogspot.com
Belgüzaranne,yemeğin dumanı üstünde valla :) ellerine sağlık.Aldım bir tabak sıcak sıcak.
Sevgiler
Webmaster cok tesekkurler...
Selamlar Elen
Yorum Gönder