30 Eylül 2009 Çarşamba

guveç

yapılışı: malzemeler 2 adet kabak 2adet patlıcan 20adet fasulye yeşil bıber 4 dış sarmısak 2 adet buyuk soğan 2adet domates 1 bardak bamya 1 bardak bezelye 1yemek kaşığı salça et veya tavuk guvecın enalt tabana soğanlar plakı olarak doğranır uzerıne parça et uzerıne fasulye,uzerınepatlıcan kabaklar,pataeteslerve bamya bezelye konur tuzu ılaveedılır salça konur sarmısaklar aralara butun atılır ben hersıraya parca etkoydum ağzını kapatmadan yeterınce suyunu verdım kapadım hava almasın dıye hamuryapıp kapağın etrafını kapattım. hava almamsı gere yaklaşık 2,5saat kısık ateşte pışırdımaffıyet olsun http.//belguzaranne.blogspot.com

8 yorum:

NoEngel dedi ki...

Mımmm nefis görünüyor.Güveç olayını çok severim.Hele bir de odun ateşinde olursa yemede yanında yat olurum. Sizin güveç mükemmel görünüyor; bu tarifi bir ara uygulayacağım elinize,emeğinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Harika bir yemek ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun sevgıler...

emine ünal dedi ki...

Ayyyyy yapıştım pcyeeee:))

ceyızsandıgı dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor izninle ucundan tattım gidiyorum

Adsız dedi ki...

günaydın arkadaşım güzel günlerr

Mikrotem dedi ki...

arkadaşım güveç nefis görünüyor dumanı üzerinde harika ellerine sağlık bende çoktandır yapmamıştım emeğine sağlık sevgiler www.mikrotem.blogspot.com

nurşen dedi ki...

Belgüzaranne,yemeğin dumanı üstünde valla :) ellerine sağlık.Aldım bir tabak sıcak sıcak.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Elen

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler