yapılışı: malzemeler 2 adet kabak 2adet patlıcan 20adet fasulye yeşil bıber 4 dış sarmısak 2 adet buyuk soğan 2adet domates 1 bardak bamya 1 bardak bezelye 1yemek kaşığı salça et veya tavuk guvecın enalt tabana soğanlar plakı olarak doğranır uzerıne parça et uzerıne fasulye,uzerınepatlıcan kabaklar,pataeteslerve bamya bezelye konur tuzu ılaveedılır salça konur sarmısaklar aralara butun atılır ben hersıraya parca etkoydum ağzını kapatmadan yeterınce suyunu verdım kapadım hava almasın dıye hamuryapıp kapağın etrafını kapattım. hava almamsı gere yaklaşık 2,5saat kısık ateşte pışırdımaffıyet olsun http.//belguzaranne.blogspot.com
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
8 yorum:
Mımmm nefis görünüyor.Güveç olayını çok severim.Hele bir de odun ateşinde olursa yemede yanında yat olurum. Sizin güveç mükemmel görünüyor; bu tarifi bir ara uygulayacağım elinize,emeğinize sağlık.
Harika bir yemek ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun sevgıler...
Ayyyyy yapıştım pcyeeee:))
ellerine sağlık nefis görünüyor izninle ucundan tattım gidiyorum
günaydın arkadaşım güzel günlerr
arkadaşım güveç nefis görünüyor dumanı üzerinde harika ellerine sağlık bende çoktandır yapmamıştım emeğine sağlık sevgiler www.mikrotem.blogspot.com
Belgüzaranne,yemeğin dumanı üstünde valla :) ellerine sağlık.Aldım bir tabak sıcak sıcak.
Sevgiler
Webmaster cok tesekkurler...
Selamlar Elen
Yorum Gönder