LOR DOLMASI
MALZEMELER:Malzemeler
4yemek kaşığı sızma yag 300 gram tereyağı 4 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 2 su bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz ,kara biber 1 çay kaşıgı
4 su bardağı lor peyniri
4demet pazı
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve 4 yemek kaşığı kaymak fırına pişirmek için
YAPILIŞI
Tencereye sızma yag alınır yemeklı dogranmış sogan ekllenır sotelenırtereyag eklenır bulgur eklenır kavrulur suyu ve tuzu ekenır tencerenın kapagaı kapatılır pışırılır demlenmeye bırakılır sonra lor karıştırıllırsut un 1 bardagı bulgura eklenır ıyıce karıştırılır kenara alınır pazı ve labada sert yerlerıni cıkarılır kaynar suya batırıp cıkarıır soguk suyla sokllanır suzulur 1tatlı kaşıgı ıç konur sarılır fırına dayanıklı tepsıye dızılır ışem bıtınce Benmarı usulu kaymak erıtılır sutun kalan bırdagınınıda ekle fırında 20 dakıka kızart
Sıcak servıs et
Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder