Malzemeler;
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane limon rendesi
1.5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Bulamak için yarim su bardağından biraz fazla irmik
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı kaynar su
1 dilimLİMON
ÖNCE SEKER SU 1DILIM LIMON 1PORTAKALIN SUYU ERIYINCEYE KADAR KARIŞTIR KENARA AL
YAPILIŞI
Yogurma kabına 1cay bardagıırmıgı,yogurdu,sıvı yagı,vanılya yı,1portakalın kabugunu ınce rendele,kabartma tozunu,1.5 su bardagı un +1yemek kaşıgı unu,yogur toplar yap bır servıs tabagına ırmık al topları bula tepsıye dız kek ayarında 170 dercede kızart soguk serbetı uzerıne gezdırAfıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder