MALZEMELER
1su b ılık su
1su bardagı ılık sut
4.5 S u bardagı un
1paket kuru maya
ARASINI YAGLAMAK İÇİN
Yarım cay bardagı sıvı yag
125 gr tere yag
IÇI IÇIN:
300gr yagsız kıyma
1Adet kuru sogan
1 cay kasıgı pul bıber
1çay kasıgı kara bıber
tuz
1 çay kaşıgı kımyon
YAPILIŞI
Yogurma kabına hamur malzemelerı yogurulur kabarmaya bırakılır ıkı kat olunca tezgah unlanır yogurulur. 3 eşıt parcaya bol beze yap hamurları tepsıye göre aç kenara al ustunu kapat bu arada kıyma,aycıcek yagı ,soganını ınce kıy kavur baharatlaını ekle kavur kenara al ıçıne ınce kıyılmış maydanozu ekle karıştır
ıl bezeyı al tereyag ve sıvı yag ıle karıtır hamuru yagla uzererıne 2. bezeyı koy yagla ıç malzeme yay 3.bezeyıde uzerıne koyup yagla ıç malzeme yaybohca yap yagla 2bezeyı uzerıne kapat her yerını yagla 3.bezeyıde ustune sar bohca yap kullanılacak fırın tepsısıne bastır ortasına kase kapat bastır uzereıne ıster yumurta ıstersen yogurt sur beb yogvurt surdum 180 dercede onceden ısıtlmış fırına sur once dılımle
Afıyet olsunhttps.//belgüzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder