main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
20:45
KURU BAKLA MALZEMELR:
- 500 gram kuru bakla
- 1 büyük boy kuru soğan
- 3-4 tane yeşil soğan
- 2 tane taze sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 bağ dere otu
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağından fazla zeytin yağı
- Pişirmek için 2 büyük boy su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un baklalarım
- Yemeğimiz için yarım su bardağından biraz fazla olan zeytin yağını tencereye alıyoruz ve doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı unu ekleyerek şöyle bir çevirerek suyumuzu, tuzu da koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
- Su kaynadığında baklaları ekleyip 10 dakika harlı ateşte 5 dakika da hafif ateşte tutuyoruz, baklalarımız çok çabuk pişiyor yani başından ayrılmadan ve çok fazla karıştırmadan baklaların yumuşaklığını ve tuzunu kontrol ederek ince ince kıydığımız yeşillikleri de ekleyerek 1-2 dakika daha ocakta tutuyoruz; çok pişirirsek dağılabilirler ama tazesi kadar kolay dağılmıyor.
- Ben yeşilliklerden servis sırasında kullanmak için biraz ayırıyorum.
- Ve yemeğimiz hazır biz sıcak servisle üzerine yoğurt koyarak seviyoruz baklayı siz dilerseniz ılıdığında limon sıkarak da tüketebilirsiniz öyle olunca soğuk bir meze olarak da kullanılabilir aynı zamanda
- Umarım siz de çocukluğumuzun geçtiği yıllardan hatırladığımız köy yemekleri gibi kokan yemeğimizi beğenirsiniz.
AFİYET OLSUN.
- 2 su bardagı kuru bakla
- 1 büyük boy kuru soğan
- 3-4 tane yeşil soğan
- 2 tane taze sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 bağ dere otu
- 2 çay kaşığı tuz
- Yeterınce sıvı yağı
- Pişirmek için 2 büyük boy su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
Kuru Bakla Tarifi Yapılışı
Baklalayı akşamdan suya koyarak ıslatıyoruz, Bakla sısıyorn zeytin yağını tencereye alıyoruz ve doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı unu ekleyerek şöyle bir çevirerek suyumuzu ekliyoruz 2 çay kaşığı tuzu da koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
- Su kaynadığında baklaları ekleyip 10 dakıkada yumuşuyor yesıllıklerı ınce kıyıp uzerıne dokuyorum
- AFİYET OLSUN.
- https.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder